adfv321

Hvordan man foretrækker at indrette sit hjem er først og fremmest et spørgsmål om smag og behag. Men for de flestes vedkommende gælder det, at hjemmets indretning først og fremmest skal gøre det til et rart sted at opholde sig.

Den bedste måde, hvorpå du kan gøre dit hjem hjemligt er ved at sørge for, at det er fyldt med personlighed, så hjemmet både ser ud som og føles som lige netop dit – eller jeres, hvis I bor flere i det. Der er flere måder, hvorpå du kan tilføre dit hjem personlighed. I denne artikel får du et par forslag til, hvordan du blandt andet kan gøre.

Gør det selv

Et personligt hjem er også en unikt hjem. Den nemmeste måde både at sætte dit personlige præg på dit hjem og samtidig sikre dig, at det er helt unikt, er ved at inkorporere gør-det-selv projekter i din indretning.

Med små projekter, som du selv står for udførelsen af, kan du ikke alene sikre dig, at du får tingene præcis, som du vil have dem, der vil også være særlige minder forbundet med det enkelte projekt. Lav for eksempel projekter sammen med dine børn, så de også får lov at sætte deres præg på hjemmet, og så i har noget hyggeligt at se tilbage på hver eneste dag som et led i jeres indretning.

Indretning_personlig_blomster

Gør-det-selv projekter kan bestå i mange ting. Du kan forvandle gamle møbler til smukke, opdaterede elementer, der passer perfekt ind i indretningen. Man kan nå langt med en klat maling, men er du mere kreativt anlagt, kan du også bruge denne kreativitet til at komme på sjove idéer og måder, man gennem gør-det-selv projekter kan sætte et personligt præg på hjemmets indretning.

Genbrugsfund og arvestykker

Er du ikke så meget til gør-det-selv projekter, men vil du gerne have unikke møbler og komponenter i dit hjem, kan du også vælge at satse på at gøre nogle gode genbrugsfund. På loppemarkeder, i genbrugsbutikker og antikbutikker kan du være heldig at finde smukke og unikke møbler, nipsting og meget andet, som kan sætte et særligt og personligt præg på din indretning.

Af og til kan du finde møbler i fin stand, mens du i andre tilfælde igen må i gang med kreativiteten og redskaberne og tilpasse dem lidt. Uanset hvad får du muligheden for at have møbler i dit hjem, som ikke ses hos alle og enhver, og som kan være med til at gøre hjemmet til dit helt eget.

Arvestykker, som du har arvet fra familiemedlemmer eller andre bekende kan også sætte et rigtig fint og personligt præg på hjemmet. Har du arvet et møbel eller lignende af en, du har kært, vil det være en glædelig reminder om vedkommende, når du ser møblet stå i dit hjem i det daglige. På den måde kan du få et hjem fyldt med gode minder, som er helt særlige for lige netop dig.

Billeder på væggene

Den best oplagte måde at tilføre et hjem personlighed på, er måske ved at sørge for, at der er billeder på væggene. Umiddelbart kan man sige, at fotografier, man selv har taget, eller som forestiller eksempelvis familiemedlemmer er de mest personlige. Men har du ikke lyst til at have fotografier hængene på væggene, kan der også være rigtig meget personlighed i andre typer af billeder.

Er du den kreative type, kan du eksempelvis selv male et billede, du kan have hængende. På den måde får du et billede og et motiv, som stemmer lige nøjagtigt overens med dine personlige præferencer. Men du kan også købe et billede, du synes er pænt.

Indretning_personlig_

Man siger ofte, at et billede kan sige mere end tusinde ord, og det gælder da også, at billeder på væggene i et hjem kan sige enormt meget om, hvem det er, der bor der.

Malerier kan være dyre, og vil du ikke binde dig til en endelig beslutning om et billede, der skal pryde en væg i dit hjem i lang tid, kan du også hoppe med på den plakat-trend, der har gjort sig gældende de seneste år. Plakater er blevet enormt populære, fordi de dels giver et personligt og moderne udtryk, men også fordi de udgør et budgetvenligt alternativ til eksempelvis malerier, som tillader dig at udskifte dem lidt oftere.