adfv321

Dit hjem bør foruden alt det obligatoriske som stue, køkken og badeværelse også indeholde et hobbyrum. Hobbyrummet er der, hvor du kan fordybe dig i dine interesser og lade din kreativitet komme til udtryk.

Det er et sted, hvor du kan afkoble og sætte resten af hverdagen på pause, for i stedet at dykke ned i en interesse eller hobby du har. At dyrke dine interesser på denne måde, kan være en god afstresning fra dagligdagens virvar, og give dig mere overskud til de forpligtelser du unægtelig går og bakser med.

Der findes dog forskellige måder hvorpå du kan indrette et sådan rum. Vi kommer her med et par tips til, hvordan du kan forvandle dit hus eller lejligheds efterladte værelse, til dit helt eget kreative hjørne.

Skab et inspirerende værelse

Et hobbyrum skal kunne give inspiration og muligheden for at være kreativ, hvorfor det er en god idé at have en masse genstande, der fx kan stilles frem på hylder for at skabe en atmosfære af kreativitet i rummet. Det kan måske let komme til at virke rodet, men på den anden side giver det et indtryk af, at det her er et rum hvor der kan ske noget.

hobbyrum_indretning

Mange forskellige farver og tydelige kontraster kan sagtens anbefales. Ydermere er det naturligvis en god idé, at have én eller flere lamper i rummet, således at det i hvert fald ikke bliver manglende lys, der sætter en stopper for dine udfoldelser. Stilede, moderne lamper kan også være med til at frembringe den følelse du ønsker dit hobbyrum skal give.

Det er også nærliggende, at investere i en kreativ stol, hvorfra dine mange, brillante idéer og indfald kan komme fra. I Danmark bliver en hel del af dene slags lænestole designet, hvorfor det ikke bør være svært, at finde én der matcher dit rum.

Tænk kreativt

Da det jo netop er et værelse, der skal sætte hjernen i gang, er der ingen grund til at det hele skal se så kedeligt ud.

Prøv at frisk værelset op med skabe og hylder, der er lidt anderledes end hvad du måske ville gå efter til dagligstuen, og kan være med til at skabe nogle kontraster i rummet. På et loppemarked bør det fx være muligt, at kunne finde møbler du selv kan peppe lidt op med noget maling, og som derefter kan bidrage til dit hobbyrum.

hobbyrum_indretning

Forskellige hobbies

Udformningen af dit hobbyrum hænger selvsagt i høj grad sammen med hvad din hobby er eller om der er flere, der alle skal have plads i værelset. I denne her guide har vi primært taget udgangspunkt i et passende hobbyværelse for den kreative person, der fx holder af, at tegne, male eller på andre måde kreere ting i et stille indendørsklima.

Hvis ikke disse ting er på din liste, skal dit hobbyrum naturligvis bevæge sig i en anden retning. Uanset om din hobby er, at spille spil på computeren, at bygge hjemmelavede møbler af træ eller at skyde med luftgevær, fx sådan et som du kan få på https://www.luftgevaeret.dk/, bør du selvfølgelig forsøge at få dit hobbyrum til at stemme overens med dine interesser.