adfv321

Når du almindeligvis taler om indretning, så er der typisk fokus på møbler, lamper, gardiner, nips og selve møbleringen.

Men en lille, men ret vigtig detalje i indretningen er de levende planter. Det er ikke så tit, at de får særlig meget opmærksomhed, når det kommer til boligindretning. Det er egentlig en skam, for de fleste af os holder meget af planter og afskårne blomster. Så mon ikke de fortjener noget mere opmærksomhed?

Potteplanterne

Mange holder meget af at placere nogle potteplanter i vindueskarmen. Det er da også der, mange af dem trives bedst, da der er rigeligt med lys til dem.

Men der er også andre muligheder for placering af potteplanter. Hvis det drejer sig om en meget stor og høj plante, kan den fint stå på gulvet. Bliver den placeret i et lidt mørkt hjørne af rummet, så sørg for, at det er en plante, der kan tåle det – eller du kan flytte den lidt ud i lyset af og til. Så skal den nok klare sig fint.

Indretning_planter_blomster

En potteplante har den store fordel, at den holder i lang tid. Desuden kan du placere dem, nærmest hvor du har lyst. Alle rum i hjemmet fortjener det lille levende indslag i indretningen, som en plante kan give. Uanset hvordan din boligstil er i øvrigt, så øger det fornemmelsen af sjæl og hygge, hvis der står nogle potteplanter her og der.

Buketterne

Har du selv en have, kan du ret nemt supplere din indretning med en lille eller en stor buket blomster. I hvert fald i en del af året. Er det uden for sæson, eller har du ikke en have, så må du købe dig til den smukke buket, som signalerer glæde og sommer.

Man bliver glad af at se en smuk buket blomster, den dufter skønt, og så pynter den gevaldigt. Alle bør unde sig selv en skøn buket af sæsonens blomster – også selv om der egentlig ikke er en særlig anledning til dem. Bare fordi de er skønne.

Indret dig gerne med mange buketter af forskellige størrelser. En enkelt smuk blomst i en lille vase kan sagtens gøre det. Så understreges netop denne blomsts skønhed.

Luk en lille smule af naturen ind i dit hjem. Det er sundt både for dine sanser og dit indeklima. Find nogle planter eller blomster, der matcher hjemmets øvrige stil og farvesætning, eller sæt nogle, der stikker helt ud i forhold til resten. Det er stilfuld indretning med et tvist.

Indretning_planter_blomster