adfv321

Du kender det måske godt; den der følelse af, at du åbner skabet, og det vælter nærmest ud med tøj, men alligevel føles det som om, at der ikke er noget i skabet til at tage på. Det hænger ofte sammen med, at indholdet i skabet hober sig op efterhånden som du køber nyt tøj, uden der bliver tyndet ud i det gamle. Derved bliver det sværere og sværere at danne overblik over tøjet og derved kunne sammensætte matchende outfits. I denne artikel vil vi komme med nogle gode bud på, hvordan du kan organisere dit hjem med en overskuelig garderobe, så det er nemt og hurtigt at sammensætte et pænt sæt tøj, når du skal ud af døren.

Sådan får du kontrol og overblik over dit tøj

Organiseringen af tøjet kan deles op i flere stadier:

  • Sortering af tøj
  • Vælg af møbler
  • Organisering af tøj

Til at starte med skal du tømme hele klædeskabet – også selvom du har en hylde, hvor du mener, at du bruger alt jævnligt. Læg alt dit tøj på sengen. Nu laver du en KonMari (Oprydningsmetode, efter den kendte oprydningsekspert, Marie Kondo). Tag hver eneste tøj del op og se på den, mærk på den. Giver den dig glæde? Kunne du finde på at købe den, hvis du ikke havde den i forvejen? Kan du svare nej, så lad den gå videre til genbrug. Dette gentages ved hvert eneste tøj del.

skab

Når du har sorteret dit tøj, så er det tid til at danne dig et overblik over, hvad du har. Har du mange jakkesæt, så var det måske en idé at få fat i et tøjstativ til disse. Det er en god idé at anvende små kasser til strømper og accessoires, så der altid er styr på dem. Du kan organisere tøjet på flere forskellige måder. Enten hænger du sammensatte sæt over bøjler, eller også sortere du tøjet i forhold til type i skuffer eller på hylder.

Få taget dine flotte kjoler og nederdele i brug med farvede strømpebukser

Har du en masse flotte kjoler og nederdele, som du aldrig får brugt, fordi du ikke rigtig har en underdel, der passer til, så gå ud og køb nogle farvede strømpebukser og nogle sorte strømpebukser. Det kan du gøre hos https://stroemper-sokker.dk/strompebukser/.

Med farvede strømpebukser kan du anvende en hvilken som helst kjole eller nederdel, og strømpebukserne kan være med til at tilpasse resten af tøjet til lejligheden. Skal du eksempelvis til en fin middag, så vælg nylonstrømpebukser. Skal du derimod bruge et hverdagsoutfit, så kan du vælge strømpebukser af bomuld eller uld alt efter årstiden.

En nederdel eller kjole sammensat med strømpebukser giver et feminint look, uden tøjet bliver upraktisk til hverdagsbrug. Et godt modetip vil være at benytte mønstrede strømpebukser til ensfarvede kjoler og nederdele og anvende sorte eller farvede strømpebukser til mønstrede kjoler og nederdele. Sørg blot for at det kun er den ene tøj del, der er mønster på, da det ellers ser uharmonisk ud.