adfv321

Kender du det med at det er lørdag aften. Du har gjort hele huset rent. Middagen står og simre færdig i køkkenet. Vinen er blevet lukket op og står og trækker på spisebordet. Du har fået det pæne tøj på. Alt ser godt ud og gæsterne er næsten på trapperne. Og selvom bordet er smukt anrettet med blomster og lys, så synes du stadig at der mangler et eller andet. Der mangler noget ekstra, noget der understreger hvor meget du har gjort ud af den her middag og aften I skal have sammen.

Hvad med at folde servietterne, så de ikke bare ligger der flade og trist under den lille tallerken?

Foldede servietter

Foldede servietter bidrager til stemningen

Foldede servietter tænker du måske. Ja servietfoldning er faktisk en rigtig god måde at tilføje noget elegance til et middagsbord. Det viser at værten virkelig har gjort noget ud af hver eneste lille detalje til aftenens festivitas og dine gæster vil med det samme lægge mærke til din smukke bordopdækning og se de anstrengelser du har lagt i det. Ja det giver nærmest en følelse af at være på restaurant og kan virkelig understrege stemningen for den aften I har foran jer.

Der findes mange forskellige slags servietfoldninger og derfor kan du nemt starte i det små og stille og roligt lære at folde mere og mere avanceret. Nogle gange er de nemmeste endda de mest klassiske. Derfor kan du også hurtigt blive god nok til at du stolt kan vise dine foldede servietter frem for gæsterne. Med tiden kan det endda være du lært så mange at du kan vælge at folde servietter efter aftenens tema. Men som en start kommer der her 10 servietfoldninger du kan lære til at begynde med.

Foldede servietter

Ethvert bord kan bruge foldede servietter

Men hvorfor overhovedet give sig i kast med foldning af servietter? Hvad skal det gøre godt for? Ja, det er jo ikke fordi du ville have undværet servietter på bordet, bare fordi de ikke er foldet. Servietter er en ret essentiel del af en bordopdækning, da det er de færreste der undgå mad i mundvigen eller at spilde i løbet af en hel aften. Men ved at folde dine servietter, går de fra kun at have en praktisk værdi, til også at være smukke på bordet.

Der er så mange måder at folde servietter på at du nemt kan varierer det udtryk du ønsker til netop denne aften. Nogle servietfoldninger er endda så nemme at de sagtens kan laves til en ganske almindelig aften med familien. Hvis du bare føler at det skal være lidt finere at spise lasagne end normalt. Servietfoldning behøver ikke kun at være for de særlige aftener. Når du først har lært det, kan du altid lige folde fire servietter hvis du har lyst til det. Det behøver heller ikke kun at være for de voksne. Mon ikke dine børn ville synes det var sjovt at have nogle fine foldede servietter på bordet, næste gang der holdes en lille børnefest? Fremover kan ethvert bord hjemme hos jer have smukt foldede servietter, både til hverdag, fest, hos børnene og de voksne.