adfv321

Der findes ikke noget bedre end nyvasket og nystrøget tøj, som hænger klar til at tage på. Enten fordi man skal på arbejde, eller fordi man har en særlig begivenhed, hvor man skal være pæn i tøjet. Men hvilket strygejern er bedst, når man skal undgå krøllet tøj?

Find et strygejern, der dækker dine behov

Til hverdag gælder det om at finde nemme og praktiske løsninger, når det kommer til gøremål derhjemme. Det gælder også, når det kommer til strygning. Man skal finde et strygejern, der dækker ens daglige behov, og samtidig er effektivt, så man kan blive hurtigt færdigt. Der er ingen, der har lyst til at bruge flere timer på strygningen, ligesom man ikke ønsker at bruge hele dagen på rengøring.

Hvis man stryger ofte, så er det bedste strygejern et dampstrygejern. Hvis man ser på de gammeldags og klassiske strygejern, så brugte man kun varme til at glatte tøjet med. Men resultatet bliver meget bedre, hvis man desuden gør tøjet en smule fugtigt med vand.

Strygejern

Derfor er et dampstrygejern praktisk. I dag er det uden tvivl det mest anvendte strygejern, da det har et system, som anvender damp til strygningen. Hvis man har meget tøj, der skal stryges ofte, så er det den rigtige løsning. Man bør dog også anskaffe sig et strygebræt, hvis man skal bruge et dampstrygejern.

Med en tøjdamper, også kaldet en steamer, skal man ikke finde plads til et stort strygebræt. I stedet bruger man damp direkte på tøjet, mens det hænger på en bøjle. På den måde kan man nemt udglatte folder og krøller. Man kan også bruge en tøjdamper, når gardinerne trænger til at blive strøget, og endda mens de hænger på deres plads. Man kan også bruge den på stofmøbler.

Pas på tøjet og beslut, hvor meget du vil give

Hvis man gerne vil passe lidt ekstra på ens tøj, så kan man vælge at købe et strygejern med dampgenerator. Det fungerer på næsten samme måde som et dampstrygejern, men dampen generes i en generator. Det betyder, at damptrykket er større, og det bliver nemmere at stryge.

Med et dampsystem får man en kombination af et strygebræt og en dampgenerator. Der er tale om et større damptryk, og strygningen bliver let som en leg. Ofte kommer det med en form for udluftning eller vifte, som kan vendes, og dermed sørge for at der dannes en luftpude, under det man stryger. På den måde holder tøjet sig glat i længere tid.

Strygejern_skjorter

Prisen på et strygejern varier en del. Man kan finde strygejern til omkring 100 kr., som måske er nok, hvis man ikke stryger ofte. Men hvis man gerne vil passe på ens tøj, og ofte har brug for at stryge, så er det en god idé at investere lidt mere. Man får mere for pengene, og flere funktioner, som kan være med til at gøre strygningen lettere. F.eks. vil damptrykket ofte være højere, hvis man vælger at bruge lidt ekstra penge.

Så snart man har besluttet, hvilket strygejern, der passer bedst til ens behov, så skal det købes. Det kan man f.eks. vælge at gøre online, hvor udvalget er stort, og hvor der ofte er gode tilbud at finde. Det kan også være at man skal have fingre i noget ekstraudstyr, som f.eks. et nyt strygebræt. Eller måske nogle fnugruller, som man kan bruge, inden man stryger, hvis tøjet har været længe inde i skabet.