adfv321

Har du en forestilling om, at dit hjem burde være indrettet helt anderledes, end det er? Burde det snarere være fyldt med smagfulde møbler og tilbehør, som er nøje udvalgt, som bare matcher, og det hele spiller maks? Og bliver du en smule træt og opgivende, når du ser dig omkring i det stilforvirrede sammensurium af sager, som du har indrettet dig med?

Så er det nok på tide at give dit hjem den helt store make over. Den opgave kan du gribe an på forskellige måder.

Soveværelse

Gå frem rum for rum

For at du ikke skal knække halsen på projektet, så kan du dele det op i mindre bidder. Du kan for eksempel tage et rum ad gangen og skabe det om til at blive, som du gerne vil have det. 

Det første, du må gøre, er at tømme rummet helt. Måske skal du endda gå så drastisk til værks, at du kasserer hele baduljen. Er der alligevel noget, som du gerne vil beholde, så gør det, men overvej nøje, om det passer ind i det nye look.

Du kan bedre overskue rummet, når det er helt tomt. Så er det som et frisk, nyt, uskrevet blad. Du burde nok starte med at male det, inden du begynder at fylde et nyt indhold i det. På den måde kan du stille og roligt få arbejdet dig igennem din bolig rum for rum.

Husk dog på, at der stadig bør være en rød tråd igennem hele dit hjem.

Tøm det hele, og start på en frisk

Trænger du bare til at skille dig af med de fleste af dine ejendele, så er det også en metode. På den måde kan du i høj grad se på din bolig med friske øjne. Alt er åbent.

Du kan eventuelt få de få ting, som du gerne vil beholde, opmagasineret et sted, mens du arbejder videre med din genoplivning af dit hjem.

Få malet det hele, nu når du har det tømt. Det kan nok godt trænge til det. 

Køkken

Den økonomiske side af sagen

Det koster nogle penge at lave sådan et projekt. Du skal både have maling, møbler og alt muligt. Det kan løbe op. Det kan også risikere at løbe løbsk. Især hvis du vælger den model med at rydde hele bulen.

Her kan det jo godt være, at du kan blive nødt til at tage et større lån, for at den plan kan realiseres. Selv om din økonomi ellers er helt ok, så er det jo noget af en udskrivning at skulle ud at have det hele på én gang.

Hvis du vælger planen med et rum ad gangen, så kan du nok nøjes med et mindre lån for at komme i gang med det. Så kan du jo fortsætte processen i takt med, at du får råd til det, og lånet er betalt ud.