adfv321

Hvad skal man have til aftensmad? Det er et spørgsmål, alle mennesker stiller sig selv hver dag. Og for det meste er svaret simpelt? Det samme som vi fik den anden dag. Faktisk viser mange undersøgelser, at de fleste mennesker har mellem 5-10 retter, som de laver igen og igen, i stedet for at finde nye retter og variere mere. 

Det vil vi gerne lave lidt om på. Derfor kommer her syv bud på retter, som er både sunde, billige og nemme at lave derhjemme. 

1. Chilli sin carne

Chilli sin carne er den vegetariske udgave af chilli con carne og er et hit blandt vegetarer og veganere. Hvorfor? Fordi den er nem at lave og smager sindssygt godt. Den kan serveres med ris og brød, eller med ris og nachos, hvis man vil krydre den lidt op.

Et vigtigt tip er, at smage den godt til og putte nogle ekstra krydderier i, da den nemt kan komme til at smage lidt svagt. 

Chilli sin carne

2. Lasagne

Lasagne er en klassiker, og en af danskernes livsretter. Den kommer i mange udgaver. Lige fra den helt simple knor lasagne, hvor man næsten kun tilsætter mælk og vand, til nyere veganske udgaver, der også er glutenfri osv. 

Lige meget hvad er det en klassiker, som alle elsker. Og hvis du lærer at lave en god lasagne, er du sikker på altid at have en go-to-ret, hvis du ikke ved hvad du skal lave, og det bare skal gå hurtigt og være mega lækkert. 

3. Gullasch i stegeso

Gullasch i stegeso er endnu en dansk klassiker. Faktisk har vi her at gøre med den eneste rigtige ”danske” klassiker på den liste. Retten har eksisteret i mange hundrede år her i landet, og det er næsten lidt af en folketradition at bakse en god gullasch i stegeso sammen. 

Hvis du gerne vil lave noget mad, der viderebringer vores stolte danske traditioner, er det gullasch du skal vælge. 

4. Dahl

Dahl er en indisk klassiker. Og et godt sted at starte, hvis du gerne vil kaste dig over det indiske køkken. Samtidig er den vegetarisk, og derfor en god ret, hvis du også gerne vil hjælpe lidt til med klimakampen. 

Suppe

5. Wrap med kylling

Alle elsker en god durum. Men hvad med at prøve at lave det selv? Det er selvfølgelig lidt svært at lave kebab, men så kan man altid udskifte med kylling. Varm nogle pandepager, steg noget kylling og snit nogle grøntsager. Det er nemt og lækkert. 

Du kan også lege med forskellige ting, du kan putte i din wrap, og måske finder du din helt egen yndlingsingrediens. 

6. Suppe

Hvad er bedre end en god suppe, hvis man er syg? Suppe er en klassiker, og der er mange udgaver. Du kan både købe nogle nemme supper til at varme op, og du kan lave dem fra bunden. Lige meget hvad er suppe også en genial go-to, hvis man gerne vil have noget lækkert varmt mad, der ikke skal tage for lang tid at lave.