adfv321

Vi skriver om alt indenfor boligindretning, og det gælder ikke kun ting til voksne. Børn har brug for at blive stimuleret, og en sansegynge er et godt værktøj til at lege med børn og stimulere dem indenfor trygge rammer. Læs med her for at lære mere om sansegyngen og dens fordele. Og hvis du efterfølgende synes, at en gynge lyder som den rigtige tilføjelse til hjemmet, vil vi give et bud på, hvor du kan finde den bedste for dig – og din baby.

Babysitter og barn i vindueskarm

Lad dit barn udvikle sin sanser

Babyer bruger meget af dagen på at ligge eller sidde, men med en gynge kan barnet få lov at opleve bevægelse, inden det faktisk kan bevæge sig rundt uden hjælp. Babyer har godt af at prøve forskellige ting, og det kan hjælpe på balancen, hvis barnet trænes i at være under bevægelse, som det er tilfældet her. Der er en række af fordele ved gyngen, som vi vil opridse for dig.

For det første har det en enormt beroligende effekt på babyen, da gyngen giver den samme vuggende bevægelse, som man altid har vidst, babyer kunne lide. For det andet er den et godt værktøj, når babyen skal sove. Det er det samme, som når barnet nemt falder i søvn under køreture: bevægelserne har en meget stærk effekt på babyen. Moderne gynger har tilmed sikkerhedsfunktioner, så man ikke behøver frygte, at der sker noget, når søvnen indtræffer. Èn af de helt store fordele – men måske mest for forældrene – er, at babyen kan svinge i gyngen, mens man laver nogle af de andre ting, der altid skal klares. Man bør selvfølgelig altid holde øje. Underholdningsværdien i en sansegynge er også stor, da babyer nyder at blive svinget blidt rundt. Sidst men ikke mindst er det lærerigt for børnene, som vi også nævnte tidligere. At give babyen nye indtryk – fremfor ’bare’ at ligge i den stillestående barnevogn – kan udfordre den til at se verden på nye måder, og det hjælper på koordinationen. 

Legetøj med mor/barn i baggrunden

Et hav af muligheder

Sansegynger er en populær tilføjelse til hjemmet, og derfor er der mange muligheder. Det kan være svært at overskue, hvilken der er den bedste, og derfor kan du læse mere om din næste (og måske første) sansegynge lige her. Der er modeller i alle slags design og i alle prisklasser, så det er næsten helt sikkert, at du kan finde lige dén, der passer bedst til dit hjem, din pengepung og dit barn. Du kan også finde sikkerhedsudstyr og ekstratilbehør til gyngen. Kun fantasien sætter grænser. Én ting er i hvert fald helt sikkert: dit liv vil blive nemmere, og din baby vil lære nye ting, lære hurtigere og få en masse sjove timer med sin nye liggeplads.