adfv321

Lige netop spisestuen kan ofte være svær at skulle dekorere. Man har trods alt ikke brug for så mange ting derinde udover et bord og nogle stole – og ofte er rummet ikke så stort igen. Hvad skal man gøre for at gøre dette rum spændende at kigge på? 

I denne artikel giver vi dig nogle gode råd, til hvordan du netop skal indrette din spisestue. Læs med her for gode råd om boligindretning. 

Dekorationer

Et bord med personlighed 

Et bord er skam ikke blot et bord. Man kan naturligvis vælge at købe et ganske almindeligt (og man fristes til at sige kedeligt) bord nede fra den lokale møbelbutik. Disse borde kan være fine nok at anskaffe sig, hvis man har andre møbler eller dekorationer i spisestuen, som tiltrækker opmærksomheden. 

Men lige netop i en spisestue er der som regel ikke så meget mere end selve spisebordet og ens spisestole, der kan fange menneskeøjet. Og i en spisestue er spisebordet netop i centrum, hvilket gør det helt oplagt at vælge et spisebord med lidt personlighed. 

Et smukt plankebord kan for eksempel være et godt møbel at bruge som fokuspunkt i din spisestue. Sådan et bord har personlighed og det er tydeligt at se for dine gæster, at du har gjort noget ud af din boligindretning. Klik her for at se et udvalg af smukke plankeborde, der med garanti vil pynte hjemme hos dig. 

Få men gode dekorationer 

Ens spisestue er som regel ikke så stor igen. Det meste af rummet bliver fyldt op af selve bordet og hvis man desuden har for vane at have mange gæster på besøg til middag af gangen, så er det ikke oplagt at have alt for mange dekorationer inde i spisestuen. For mange dekorationer kan hurtigt få rummet til at virke småt og når der er mange mennesker inde i rummet, kan en vildfaren albue hurtigt komme til at skubbe en pæn vase ned på gulvet. 

Vælg i stedet at have få men flotte dekorationer. Småt men godt, som man siger. 

Vælg gerne kun en enkel dekoration til at stå på selve spisebordet og hæng de andre dekorationer op på væggene. Undgå så vidt muligt at proppe for mange møbler ind i dette rum, da det kan virke forstyrrende, når du holder middagsselskaber. Udnyt i stedet din vægplads og hæng et flot maleri eller lignende op, som komplimenterer resten af farverne i rummet.

Middag og mennesker

Lad farverne harmonere med hinanden 

Når man taler om boligindretning er det meget vigtigt at have fokus på, hvilke farver det er man benytter sig af i sin boligindretning. Sørg derfor gerne for at alle de farver der bliver benyttet inde i spisestuen komplementerer hinanden. 

Hvis du for eksempel har et plankebord i meget mørkt egetræ, så kan det godt se lidt spøjst ud hvis du begynder at bruge en masse andre træsorter derinde. Hold dig helst til en enkelt træsort og vælg to-tre farver, som du holder dig til, når du dekorerer din spisestue. Det er i hvert fald den slags man selv kan gøre.