adfv321

Når man først begynder at tænke over det, kan man nærmest live helt skræmt over, hvor stor en andel af vores liv, vi faktisk bruger på at sove. Netop fordi vi bruger så lang tid på det, og fordi længden og kvaliteten af vores søvn er så altafgørende for vores generelle sundhed, er det naturligvis også af stor vigtighed, at vi indretter vores soveværelser med det for øje.

Indret simpelt

Et afslappende soveværelse

Noget helt indlysende, som mange dog stadig undlader at følge til døren er, at soveværelset helst skal være mørkt. Har du altså endnu ikke investeret i et par mørklægningsgardiner til de lyse sommermåneder, kan det således i allerhøjeste grad anbefales. I samme ombæring kan du også sørge for at få ryddet en smule op i alle de ting, du næsten med garanti har til at ligge i soveværelset. Lige som de færreste af os kan finde ro og koncentrere os om arbejdet, mens skrivebordet er rodet til, har hjernen også problemer med at finde ro til at sove, hvis der er rod i soveværelset. 

Det eneste du i grunden har brug for i det værelse, er en seng, et natbord og måske et vækkeur. Du kan få brug for også at opbevare tøj og lignende derinde, men ellers bør det være et sted reserveret til søvn alene. Du kan personliggøre resten af huset med pangfarver og kunst på væggen, men soveværelset må altså hellere end gerne være kedeligt, når du nu alligevel primært skal bruge din tid derinde med øjnene lukket. Hvis du endelig vil pynte rummet, så gør det med et par planter, der kan virke beroligende såsom jasmin eller lavendel.

Hunden der sover

De rigtige kompromisser

Bemærk desuden at hverken fjernsynet eller din mobiltelefon figurerede på indretningsgenstande, der hører til i soveværelset. Skærme af enhver art bør nemlig for så vidt muligt aldrig komme inden for soveværelsets fire vægge, da disse beviseligt forringer nattesøvnen. Særligt mobiltelefonen bliver forskerne faktisk mere og mere sikre på kan være direkte sundhedsskadelig.

Når du så har fået ryddet ud i soveværelset, er der også lang bedre plads til en god og stor seng. Selve sengens størrelse er dog ikke synderligt afgørende, medmindre du godt kan lide tanken om at kunne rulle rundt. De fleste vil kunne opnå fantastisk søvn på en sovesofa, så længe madrassen har den rigtige hårdhed.

Du er dog naturligvis ikke den eneste i hjemmet, der har ret til at få den bedst mulige nattesøvn. Har du for eksempel en hund i familien, skal den naturligvis også have muligheden. Hvad angår omgivelserne, lader hundehjernen til at være noget mere eftergivende. Sørg dog stadig for, at den har en designeret kurv, der stor og blød nok som dem set på https://nordisk-hundeudstyr.dk/. Når din hund sover godt, kan du også sove med ro i maven.