adfv321

Børn og deres ting fylder meget i hjemmet, hvilket forældre hurtigt opdager når de prøver at indrette både børneværelse og resten af hjemmet, efter der er kommet børn ind i billedet. Mens børnene er små, kan det være en fordel at prioritere deres behov i indretningen, da det sikrer den bedste trivsel og kan give mere sikkerhed og tryghed, når børnene begynder at bevæge sig rundt.

Børnesikring af hjemmet kan naturligvis være med til at skabe sikkerhed, men det er en helt anden sag at prioritere indretningen efter de smås behov.

Inkludér børnene i madlavning

Ved at tilføje taburetter, børnevenlige skåle, forklæder og en masse tålmodighed, kan børnene nemt hjælpe til i køkkenet. Ofte er det enormt hyggeligt at indrette køkkenet med plads til de små kokke, for kvalitetstid i køkkenet er noget af det hyggeligste man kan lave med børnene.

Familien kan sammen pynte kager, slå æg ud og vaske op, og børnene elsker at få lov til at være med. Det kræver dog at køkkenet er indrettet til det, og ofte skal der købes en smule remedier for at børnene kan inkluderes rigtigt i madlavningen. På den måde lærer børnene en masse om mad og råvarer på den sjove måde, og så er det aldrig for tidligt at de lærer om pligter og hygiejne.

Et kreativt hjørne

Hjemmets indretning kan også opfordre børnene til at være mere kreative. En tavle eller en rulle papir fastmonteret på væggen, er en perfekt mulighed for at være kreativ. Så kan børnene hurtigt finde kridt og tuscher frem og begynde at hygge sig.

kreativ

En anden mulighed er at afdække spisebordet med avispapir, så børnene rigtig kan få lov til at male med vandfarver samt klippe og klistre. Det er svært at gøre i et hjem med sarte møbler, så ved at have ekstra stole og voksduge, kan man sikre sig at børnenes hygge ikke går ud over møblementet.

Opret en børneopsparing til børnene, mens de er små

En børneopsparing sikrer at børnene får mulighed for at udleve deres drømme når de indtræder i de voksnes rækker. Måske gør en børneopsparing dem i stand til at flytte i egen lejlighed og have nok penge til et indskud, uden at skulle låne dem, eller måske vil de gerne rejse ud og opleve verden. Er børneopsparingen startet tidligt, vil der efter nogle år være en del penge til dem, uden at det er de store summer man skal sætte ind hver måned. Læs flere gode råd til at starte en børneopsparing her.

Der skal være plads til børn i hjemmet

De fleste kender til hjem, hvor man ikke må røre ved noget og børnene skal holdes under skarpt opsyn.

Det er hverken sjovt for forældre eller børn. Man kan undgå at ens eget hjem bliver sådan, ved ikke at stille dyre vaser i børnehøjde eller købe hvide gulvtæpper og andre sarte ting i de første par år, mens børnene er små. For børn skal have lov til at være nysgerrige, lege rundt og være børn, mens de stille og roligt lærer om tingenes værdi og pligter på deres præmisser.