adfv321

Mange har endnu aldrig hørt om bridgewalking. Alligevel er fænomenets popularitet vokset enormt inden for de seneste år. Men hvad er bridgewalking egentlig, og hvorfor har du (sandsynligvis) aldrig hørt om det?

Bro i tåge

Hvad er Bridgewalking?

I midten af 2015 indviede kronprinsesse Mary Bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro. Aktiviteten skulle være et tilløbsstykke for folk, der ønskede sig en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. 

Som det engelske ord ”bridgewalking” antyder, er der tale om en aktivitet, hvor man går over en bro – i dette tilfælde Den Gamle Lillebæltsbro. Men turen over broen forløber ikke på helt almen vis. I stedet for at gå på broen ved siden af den øvrige trafik, går man på Den Gamle Lillebæltsbro hele 60 meter over havoverfalden og 20 meter og biler, der passerer over broen. Det gør Bridgewalking til en oplevelse, der sætter kan i adrenalinen. Når du går over broen, kan du få glæde af den smukke udsigt og følelsen af at være hævet over landskabet. Siden åbningen i 2015, er Bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro blevet et populært tilløbsstykke.

Turen tager alt i alt cirka 2 timer – det er inklusiv sikkerhedsinstruktioner og omklædning til en dragt, man skal være iført, når man går over broen. For at kunne deltage, skal man være minimum 140 centimeter høj. 

Det eneste sted i Europa

At mange endnu ikke har hørt om Bridgewalking som fænomen, skyldes formentlig, at Den Gamle Lillebæltsbro endnu er det eneste sted i Danmark og i hele Europa, hvor man kan dyrke aktiviteten. Derfor er der endnu ikke tale om et udbredt fænomen, men Den Gamle Lillebæltsbro har haft mange gæster siden aktivitetens åbning i 2015. Allerede i sommeren 2017 kunne TV2 Fyn berette, at gæst nummer 100.000 havde gået over broen. Siden da er mange flere gæster kommet til, og intet tyder på, at aktivitetens popularitet på noget tidspunkt i den nærmeste fremtid kommer til at aftage. 

Bro i natur

Også en god gaveidé

Bridgewalking er således en aktivitet, der kan få adrenalinen til at pumpe i kroppen, og som vil efterlade deltageren med et minde, vedkommende aldrig vil glemme. Har du lyst til at prøve Bridgewalking, kan du besøge stedets hjemmeside, hvor du kan købe billetter og læse mere information om stedet.

Kender du en, der ville sætte pris på en oplevelse med Bridgewalking, kan denne oplevelse med at gå over Lillebælt også være en rigtig god, original og anderledes gaveidé. Med en sådan gave, giver du ikke bare en ting, modtageren kan få glæde af, men du giver også et minde for livet. Der er tale om en helt unik oplevelse, som mange endnu ikke kender til, og som kun kan opleves et eneste sted i hele Europa. Derfor vil modtageren af din gave med garanti også blive overrasket over dit kreative påfund.